Paul Hedderman 1. Sebetvoření a Mysl

Jak Paul sám říká, jeho zlatá léta byla mezi druhým a čtvrtým rokem života. Když v jedenácti letech poprvé okusil alkohol, konečně našel "lék" na dosud neidentifikovanou příčinu neklidu a nespokojenosti. Stal se alkoholikem, narkomanem a nakonec i duchovním hledajícím. Má na kontě kupu soudů; nějaké to vězení; přežil střelbu i dvě sražení autem za jedinou noc; několik "klinických úmrtí" po předávkování a další srandy. Klidně vsadím kilo, že šňupal i ze zadku prostitutky. ;)

Od 21.března 1988 let se alkoholu ani drog jedinkrát nedotkl a poslední závislost - touha po osvícení - ho za nějaký čas taky opustila. Za prvotní, společnou příčinu všech závislostí později označil snahu uniknout pocitu, že jsme "naším já" - dlouhotrvající, samostatnou, oddělenou bytostí. Tento pocit označuje za "parazita".

Od té doby občas mluví s hledajícími a několikrát týdně přednáší na setkáních Anonymních Alkoholiků, přičemž nevynechal ani den. Během tohoto období se živil převážně jako malíř pokojů. Má rád surfování a dobré latté, ale od zranění kolene přestal s malováním a dočasně i se surfováním. Nyní žije z dotací za sdílení této zprávy (týdně na jeho webu přibývá několik nových zvukových a video záznamů zcela zdarma) a na žádost lidí nechal vyrobit pár triček na prodej a sepsat knihu, jejíž název si ani sám nepamatuje. Má přítelkyni a je to bezva týpek.

Paul Hedderman, poprvé:

8 komentářů:

  1. Díky ! super životní příběh :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tiež vďaka za preklad, potešilo.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky moc, je to fajn. Najdeš ještě chvilku, abys přeložil další kousek.
    Ještě jednou dík.

    OdpovědětVymazat
  4. Co to dělá... Sednout si před skupinu, vedle sebe si posadit kytičku a odpovídat ostatním na jejich dementní otázky a pseudointelektuálně si nad těma slintajícíma čoklama zaonanovat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně názor, co má koule. Sice trochu malé a vysušené, ale stejně si pokusů o rock n' roll cením. Jsi na tomto blogu vždy vítán, drahý anonymní člověče.

      Vymazat
    2. Když dovedeš ocenit i něco jiného než chvalozpěvy, tak jsi na správné cestě

      Vymazat
    3. Kritika > souhlas. K čemu mi jsou chvalozpěvy? Chci zjistit, jak se věci mají, nikoli se plácat po zádech s lidmi, kteří s tím, co sdílím, souhlasí. Souhlasit můžeš s vírou, s domněnkou, s názorem - tohle jsou věci, které tak jsou, nebo nikoli - stačí se podívat. Když se někdo fakticky podívá a ukáže mi, že se mýlím, budu za to kurva rád. Bohužel takových reakcí dostávám velice, velice málo, většinou jsou to hovna jako vyplodil tady týpek, kterýmu se to nehodilo do krámu. Ale aspoň pobavil.

      Vymazat
  5. Opravdu dobré video. Srozumitelně pojato.

    OdpovědětVymazat